Op zondag 9 juni 2019 vindt na de straatparade ook een dienstenveiling plaats in de feesttent.

Wat is een dienstenveiling?
Bij gelegenheid van de aanschaf van nieuwe uniformen voor onze Koninklijke Harmonie werd op 5 september 2004 voor het eerst een dienstenveiling georganiseerd. Het idee, dat in Gronsveld geboren was, is inmiddels al vele malen en op vele plaatsen gekopieerd. Bij een dienstenveiling kunnen inwoners, verenigingen of bedrijven een dienst gratis ter beschikking stellen. De dienst wordt vervolgens bij opbod verkocht door een veilingmeester aan de hoogstbiedende. De partij die de dienst heeft aangeboden, verplicht zich tot het uitvoeren van de dienst. De bieder verplicht zich tot het betalen van het geboden bedrag aan de organisatie, in dit geval de Stichting 400 jaar schutterij van Gronsveld.

Hoe kun je je aanmelden?
Diensten kunnen worden aangeboden bij de organisatie op de dag van het feest, dus 9 juni 2019. De wijze waarop dat kan, wordt die dag herhaaldelijk aangekondigd. Vooraf aanmelden voor een dienst kan ook tot en met donderdag 6 juni 2019 via info@400jaarschutterij.nl

Hoe vindt betaling plaats?
Na de bieding wordt het geld direct geïnd. Er wordt een contract in drievoud opgemaakt, getekend door de betrokken partijen en aangeboden aan aanbieder, bieder en stichting.

Voorbeelden van diensten (de voorbeelden zijn fictief)
Wij denken dat er voldoende fantasie in Gronsveld en Rijckholt aanwezig is om leuke of ludieke diensten te bedenken. Om de gedachten alvast op te warmen, treft u hieronder enkele voorbeelden aan van mogelijke diensten.

-
Een groep kinderen biedt een mand "sjtrûisel" aan voor de processie.
-
De schutterij van Gronsveld biedt aan dat tijdens de aanstaande bronk op een zelfgekozen plaats een generale charge gegeven mag worden onder leiding en commando van de bieder.
-
Een particulier biedt op bronkdinsdag rond 12.00 uur tien grenedeers een uitgebreide brunch aan in zijn tuin.
-
De harmonie biedt aan dat de bieder (mogelijk in harmonie-uniform) tijdens de bronk twee stukken als slagwerker mag meespelen op de bekkens.

400 jaar schutterij Gronsveld